10 veckor..

.. har vi haft vår älskling här.. Helt otroligt!
Känns som igår jag vankade runt med enorm mage :P
I lördags var jag på Stefans systers möhippa hela dagen. Stefan hade alltså Alicia hela OCH kvällen själv för första gången :) Eller själv och själv.. Först var han hos mamma och hälsade på och sen åkte han till sin svåger :)
10 var jag hemifrån sen var jag hos mamma vid 14 och ammade och sen kom jag hem typ 2 på natten.
Nästan ett helt dygn var jag alltså borta! Skönt att komma hemifrån och bara vara Fia, inte mamma Fia.
Hade nästan dåligt samvete för att jag inte hade hemlängtan, men det känns så otroligt bra att jag kan åka iväg på egen hand utan att oroa mig. Jag menar jag har ju faktiskt valt att skaffa barn med Stefan och han är en kanon pappa :) Han fick ha henne hela söndagen också så jag kunde sova.
Det enda jag tyckte var jobbigt var att jag inte kunde amma på nästan 2 dygn, då kände jag mig dåligt.. Det går ju inte att veta när alkoholen är ur kroppen så jag tog i och väntade över ett dygn från att jag slutat dricka. Alicia har nog inte mått helt bra av all ersättning, hon var nämligen alldeles trög i magen när den väl kom igång efter typ 1,5 dygns ammande.
Stackaren :(
Nästa gång måste jag vara ännu bättre på att pumpa ur innan!
Hon har dessutom varit sjukt snuttig igår och idag, så jäkla jobbigt. Hon har ätit nästan oavbrutet och jag har inte kunnat göra någonting. Hon har knappt sovit alls på dagarna men nu somnade hon äntligen ordentligt så jag kunde lägga ner henne i sängen. Hoppas hon sover ett tag nu. Igår kväll åt hon hur länge som helst och blev aldrig nöjd, tillslut gick jag ner och värmde lite ersättning och då somnade hon och sov i 5,5 timme!
Kanske är mjölken som måste komma igång igen efter lördagen och söndagen.
Jajja.. Hoppas morgondagen blir bättre!
Då ska vi till Mickan, Jonas, Noel och Levi och se om Stefan kan hjälpa dom med elen :D
Ska bli skojj att se deras nya kök!

Mammas lilla sparv!

Idag har Alicia legat under sitt babygym och skrattat :D Så härligt!!
I tisdags var vi på BVC på läkarbesök och Alicia fick en STOOOR OK-stämpel sa läkaren.
Eller hon sa: "Oj så symmetrisk hon är, hon är ju som en liten docka. Och hon verkar mycket äldre än 2 månader när hon ligger och pratar och skrattar. Det måste hon ha gjort länge, det verkar så invant, vilket litet charmtroll! Att ni har en fin dotter visste ni ju redan men nu får hon en STOOR OK-stämpel av mig också"
♥ Mammas hjärta sväller av stolthet minnsan! ♥
Vad larvig man blir när man blir mamma va? ;)
Ikväll har hon fått lite massage innan det var dags för sängen. Tror det ska få bli rutin, det är ju så mysigt! :)
Det börjar bli dags att skicka inbjudningar till dopet också, har kikat lite på kort idag men så svårt att välja! :D

2 månader!

Idag blir mammas lilla sparv 2 månader!
Mamma älskar dig så otroligt mycket!
♥♥Mitt alldeles egna solsken ♥♥

Pappa på papper :P

Det blev en slappar dag idag :)
Låg och myste och sov med sparven hela dagen..
Vid 3 gick jag en sväng till tvättstugan och sen kom Stefan hem från jobbet.
Då hoppade jag in i duschen och så åkte vi ner till familjerätten och skrev på faderskapserkännande.
Så nu är Stefan pappa på papper också :D
Vi åkte och tvättade bilen och vidare till märsta för att titta på utemöbler på plantagen. Sen åkte vi till lägenheten Stefan hjälper till i, han jobbade 2,5 timme och jag var till jätte stor hjälp!! :) Kopplade in lite i centralen och matade kabel i alla fall :P
Sen var klockan mycket och vi åkte hem och åt, Alicia fick ta ett bad och bums i säng!
Jag har suttit och sytt ett tag och ska också hoppa i säng.
Men jag fastnade framför en film som går på 5an nu, inte utan min dotter. Så hemskt att vara fast i ett annat land sådär!
Imorgon får jag äntligen min skrivare, då ska jag sätta upp bilder över skötbordet :D
Så kanske jag ska tvätta saaben så vi kan fota den och försöka sälja den också :)

SOOOL! :D

Nu är det verkligen vååår! :D
Idag har varit en bra dag och mitt humör är på topp! :P

Jag misslyckades totalt med att lägga mig tidigt igår för Alicia ville inte sova.. Hon låg vaken i min famn i 2 timmar och bara tittade på mig. Till slut blev hon hungrig och då la vi oss i soffan och åt. Tanken var att hon skulle få äta sig nöjd och sen upp och byta blöja och äta sig mätt uppe i sängen.. Så blev det inte!
Jag somnade på soffan när hon åt och vaknade imorse när Stefan gick till jobbet. Jag hade (har) så dåligt samvete för att hon inte fick någon ny blöja och hon var alldeles röd imorse. Hon hade börjat bli röd redan igår men idag var det illa.. Så nu är det blöjbyten ofta och smörja med olja som gäller så får vi bukt på det.. Det har faktiskt redan börjat försvinna, olja is the shit!! :P

Imorse var vi på BVC och träffade mammagruppen. Så roligt att det bara är små flickor i gruppen, det kommer bli Bollstanäsmaffian när de blir större :)
Det stod babymassage på schemat och Alicia låg helt stilla och tittade på Nikki hela tiden. Mys tyckte hon!
Sen vägde vi och mätte och mammas lilla sparv väger nu 5440 g och är 56,5 lång! Inte så liten längre :P

På vägen hem svängde vi förbi barnens hus och gick en sväng med Sanna & Vanessa och Sandra & Evelyn.
Det var meningen att vi skulle gå en promenix men eftersom jag hade bilen så åkte jag hem och så kom tjejerna upp till mig. Vi satt och njöt i solen i flera timmar. Jag passade på att ge Sandra i uppgift att fota eftersom jag alltid glömmer det och det gjorde hon med besked.. 342 bilder senare kände vi oss nöjda och några godbitar blev det :D Vet att Sandra otåligt väntar på att få bilderna, måste bränna en skiva och ta med till Sanna på lördag!

Efter besöket åkte jag och Alicia ner till station och åt middag med Angelica.
Lika trevligt som alltid :D Och gott var det också! Dit ska ja definitivt ta med Stefan!!

Efter middagen åkte jag upp till mamma (mormor) och tog en promenix med Rossy.
En mycket lycklig vovve var det :D Idag var det så skönt ute att jag inte ens ville vända hem :)
När vi kom tillbaka hade mormor kommit hem så hon fick prata lite med sparven.
Det märks verkligen att det är mamma som gäller nu.. När jag pratar med henne ler hon och svarar men när mormor pratar så tittar hon skeptiskt på henne och så var hon inte förut, då delade hon ut leenden till både höger och vänster :)

Idag har Alicia varit en exemplarisk bebis!
Hon sov när vi skulle iväg imorse så jag väckte henne med blöjbyte och ombyte. Hon var helt lugn på BVC och fick äta lite efter massagen. Hon somnade när hon hade ätit och sov när jag var på apoteket, sov vidare i bilen och vaknade en kortis på ica efter barnens hus. Somnade om och sov i bilen och vaknade när vi kom hem. Vaknade och åt och somnade om efter typ 30 min. Vaknade och var missnöjd medan jag brände bilder och åt lite. Sen var hon ledsen innan vi skulle åka så jag trodde hon var hungrig men icke! Hon somnade om och sov i typ 3 timmar.. Sen var hon vaken och åt och pratade hos mormor och somnade i vagnen hem. Sen gick vi upp och så somnade hon i min famn medan jag sjöng (läs nynnade) för henne i sängen och där har hon sovit i 2.5 timme nu..
Blir lite orolig när hon äter så kort och sällan men hon verkar nöjd ändå! :D

Oj vilket långt inlägg det blev :)
Nu ska jag gå upp och mysa med mina älsklingar och sova.
Förhoppningsvis vaknar jag någorlunda tidigt imorgon och kan åka och titta på utemöbler med Sanna.
Eller så tar jag en riktig slappar dag igen :P Får se :D

Här kommer några godbitar på våra guldklimpar!!

Alicia  Vanessa  Evelyn

Kompisar

  

Sömntuta


Världens vackraste leende!!!


Glad idag! :)

Idag fick vi veta att hon som ska köpa vår lägenhet vill flytta in 30 april. Det innebär att vi slipper betala dubbla hyror och att vi får pengarna för lägenheten om 2 veckor!! :D Och det innebär ju att vi kan göra om golvet  (det klicar ju när vi går), renovera köket och bygga altan när Stefan är ledig. Vi kommer även kunna shoppa nya utemöbler, grill och åka utomlands! Kunde inte ha blivit bättre!! :D:D:D Men jag ska inte ropa hej fören pengarna är på kontot och nyklarna har överlämnats :P Så mycket krångel vi haft med lägenheten hittills så skulle det inte förvåna mig om det händer något nu också..
Nu kom världens bästa pojkvän och pappa in genom dörren :)
Han har varit på sörab med mamma och slängt massa skit som stod på baksidan. På vägen hem har han köpt sushi till mig och kinamat till sig.. OCH så sprang han på glassbilen och köpte TROLLERIMIX till mig :D Det har jag längtat efter SÅ länge.. Försökte köpa det några gånger förra året men det var slut hela tiden. :P
Nu ska vi äta och sen ska jag försöka lägga mig i tid idag. Gick och la mig typ 9 imorse och sov i typ 4 timmar för att försöka bli trött till ikväll och vrida tillbaka dygnet.. Långt och krångligt blev det där :P hehe

Äntligen

Nu är vår lägenhet såld.. Så skönt!
Eller vi har skrivit papper med köparen idag och förhoppningsvis (håll tummarna) flyttar hon in redan 30 april :)
Annars blir det 30 juni eller juli.. Men men. Skönt att det är klart i alla fall!
Nu ska vi renovera färdigt här hemma och boka en resa i sommar :D
Det har inte hänt så mycket på sistone..
Var på shoppingtripp med Kattis i torsdags, hittade inte det jag var ute efter men sparven fick en ny jacka och 2 tunikor. Jag köpte ny bh och massa frön.
I sommar ska vi bygga ny altan och jag funderar på att plöja och jämna ut tomten och lägga nytt gräs..
Och så ska fina blommor ner i marken så tomten blir fin. Måste köpa ny grill och utemöbler också :D
Köpte en skrivare i fredags, den fanns inte inne så vi ska hämta den i veckan.
Ska printa lite bilder och sätta upp över skötbordet och så.. Äntligen får jag min skrivare, har velat ha en sen jag flyttade hemifrån typ :P
I lördags kom Sandra över på dagen och sen gick vi upp till mamma. Vi snackade skit tills Stefan kom hem från jobbet. Då åkte vi vidare till Sandra och Cristian där vi spelade spel och åt middag. Alicia var på sitt sämsta humör och skrek och skrek och skrek! Till slut somnade hon och sov i deras fina vagga där det snart ligger en liten knodd! :) Jag tror Alicia inte kan komma till ro ordentligt när vi är borta på kvällarna för det har hänt några gånger nu när vi har varit borta att hon bara skriker och gråter. Sen när vi har kommit hem och hon har lugnat sig lite har hon somnat och sovit jätte bra :S
I söndags stylade jag, mamma och mostrarna lägenheten och sedan var det visning. Under tiden promenerade jag och mamma med Alicia i det fina vädret :)
Idag har vi haft en riktig sovdag både jag och sparven har varit heeeeelt slut! Och på kvällen har vi som sagt varit hos mäklaren och skrivit kontrakt :D Ska bli skönt att bli av med det orosmomentet!

Vårkänslor!

"Inatt" gick jag och la mig vid 5.30 så idag gick jag inte upp fören 1 typ. Är så himla dålig på rutiner!
Jag gick upp till mamma och tog en promenix med hunden och vilka VÅRKÄNSLOR!!
Krokusarna tittar upp ur marken och barnen har plockat fram cyklarna. Det åkte tom förbi en gatsopare och dammet yrde.
När jag kom in med hunden satt Toulouse (mammas katt) på altanen och jamade och när jag kom upp såg jag att han blödde om munnen.
Antingen så hade han skurit sig på någonting eller så hade någon elak katt bitit honom.
Stackarn! Han som verkligen är världens snällaste!
Jag plockade efter mycket krångel fram mammas trädgårdsslang för att spola av hjulen på vagnen. Då passade Quila (min katt) på att smita så jag blev kvar utanför mamma och bläddrade i en halens katalog. Till slut gav jag upp och började gå hemåt. Då minsann kom katten fram och gick jamandes mot mig så det var bara att vända upp för trappen och släppa in henne.
Här hemma har jag haft tvättstugan och bara suttit framför datorn.
Det känns som att Alicia inte har sovit alls lika mycket idag som igår.. Men det kan ju bero på att vi gick upp 1 och sen sov hon hela tiden i vagnen :P Men hon börjar vara mer och mer vaken och ligger och snackar och ler :D
Mammas älskling! 
En händelselös dag idag med andra ord :P Men imorgon ska vi ut på äventyr med Kattis :D

Tråkdag..

Imorse när jag vaknade trodde jag att jag skulle dö.
Mådde så jäkla illa och hade ont i magen. Det blev som tur var bättre efter lite sömn.
Min lilla skatt har haft en riktig sovdag idag som tur är, hade nog inte orkat med massa skrik med magont.
I och för sig har vi aldrig dagar med massa skrik här (peppar, peppar!).
Jag har världens underbaraste dotter som pratar mer och mer. Så himla mysigt att ligga och "diskutera" i sängen och få världens leenden! :) Det värmer så och det finns ingen sötare :D

Stefan ringde från jobbet och diskuterade hans semester i sommar. Han har nu sagt att han ska vara ledig i 10 veckor :D Ska bli såååååå underbart :D Heeeela sommaren tillsammans utan några måsten :D

Vår mäklare ringde också och sa att en tjej vill komma och titta på lägenheten imorgon och om hon tycker om den lägger hon ett högt bud för att slippa budgivning. Känns sådär faktiskt.
Jag tycker budet är för dåligt men marknaden har svalnat verkar det som. Ska bli skönt att bli av med vår otursdrabbade lägenhet. Förstår inte vad som är fel.. Den vill inte bli såld? :S Den är hur fin som helst och det är massa spekulanter men båda gångerna vi tänkt sälja den har det hänt något. Sist såldes det massa lägenheter i samma område samtidigt. Nu pratar bankerna om att sluta låna ut. KAOS!
Men men...
Det blir väl skönt om hon tar lägenheten så vi slipper tänka på den mer.

Jag har sån lust att flytta igen. Är så jäkla trött på vår styrelse. Man måste hota föreningen för att någonting ska hända. Först nu ska dom undersöka om vi har mögel i väggen och hur många gånger jag än skriver att dom måste åtgärda den oavsett om det är mögel eller inte så vägrar dom förstå. Skit styrelse.. Otrevliga är dom också! BLÄ!!!

Nej nu ska jag titta på "How I met your mother" och sen gå och lägga mig och kramas med min sparv! ♥


Mini-semester!!

Nu sitter vi hemma hos mamma och har blivit bjudna på middag.
Alicia ligger och sover på min mage
Vi ska snart fika med te och citronkaka :)
Vi har varit på landet sen i torsdags och grillat och haft detbra!
I fredags kom Stefans syster och svåger upp med barnen och i lördags kom mamma och moster upp.
Vi åt påsklunch och Joel fick leta påskägg. På kvällen när barnen (och moster) lagt sig spelade vi spel. Killarna blev väldigt upprörda när tjejerna slog dem 3 av 3 gånger! :D Stefans syster gick och la sig och killarna fick revanch på mig och mamma.. Som tur var vaknade Joel när det stod lika och vi bestämde oss för att lägga oss. Annars hade dom väl aldrig velat spela med oss igen ;)

Imorgon börjar allvaret igen.. :(
Det är ju så himla mysigt att ha Stefan hemma hela dagarna :)


RSS 2.0